Hakkımızda

Menteşe sürücü kursu

Deneyimli uzman kadrosuyla faaliyet gösteren Menteşe Sürücü Kursu Milli Eğitim bakanlığı’ nın denetim ve gözetimi altında hizmet vermektedir.

Kursumuzda B Sınıfı Otomatik ve Manuel vites seçeneği ile otomobil, A-A1-A2 manuel ve otomatik vites seçeneği ile motosiklet, H sınıfı engelli ehliyeti ve C Ağır vasıta sınıfında sürücü belgesi verilmektedir. Sınıflarımızda genç, profesyonel ve uzman bir kadro tarafından projeksiyon destekli verilen eğitim, tamamıyla “profesyonel sürücüler” yetiştirmek amacına hizmet etmekte ve bu amaç ışığında hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamaktadır.

Sınav sonuçlarında yüksek bir başarı oranını yakalayan Menteşe Sürücü Kursu adaylara en son teknolojik imkanlarla eğitim vermeyi ilke edinmiştir. Koşulsuz müşteri memnuniyetini ilke edinen kursumuz bireylerin trafik davranışını hem yasal hem de ahlaki bir görev olarak benimseyen sürücü adayları yetiştirmeyi misyonuyla klasik kurs ortamından uzak güler yüzlü, nezih ve samimi kurs ortamı sunmaktadır.

A Sınıfı Ehliyet

A Sınıfı Ehliyet

A sınıfı Motosiklet Ehliyeti 35 KW üzeri ve gücünün ağırlığa oranı ortalaması 0,2'yi geçen motosikletler için alınır. Yaklaşık olarak 500 cc üzeri motorlar için kullanılır. A sınıfı ehliyet alabilmek için iki farklı seçenek vardır. Birincisi En az 2 yıllık A2 sınıfı motosiklet ehliyetine sahip olup 20 yaşını doldurmak, İkinci seçenek 2 yıllık A2 sınıfı motosiklet ehliyeti yoksa 24 yaşını doldurmuş olmaktır. Kurumumuzda YAMAHA MT 07 motosiklet ile A sınıfı ehliyet verilmektedir. A sınıfı motor ile Sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçen üç tekerlekli motosikletler kullanılabilir. Ayrıca A sınıfı ehliyete sahip kişiler M, A1, A2 sürücülerin kullanabileceği tüm araçları kullanma yetkisine sahiplerdir.

A1 Sınıfı Ehliyet

A1 Sınıfı Ehliyet

"A1" sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 CC, gücü 11 Kw. ve gücünün ağırlığına oranı 0,1'i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 Kw'ı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir. A1 sınıfı ehliyet ile M ehliyet sınıfına tabii araçlar da kullanılabilir. Asgari yaş sınırı 16 olup deneyim ve tecrübe aranmamaktadır. A1 sınıfı ehliyetin geçerlilik süresi 10 yıldır.

Daha Fazla Bilgi
A2 Sınıfı Ehliyet

A2 Sınıfı Ehliyet

"A2" sınıfı yeni ehliyet belgesi, gücü 35 KW'ı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2'yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 KW'ı geçmeyen üç tekerlekli motosikleri kullanacaklara verilir. A2 sınıfı ehliyetile M ve A1 ehliyet sınıflarına tabii araçlar da kullanılabilir. Asgari yaş sınırı 18 olup deneyim ve tecrübe aranmamaktadır. A2 sınıfı ehliyetin geçerlilik süresi 10 yıldır

Daha Fazla Bilgi
C Sınıfı Ehliyet

C Sınıfı Ehliyet

"C" sınıfı sürücü belgesi kamyon ve çekici kullanacaklara verilir. C sınıfı ehliyet ile M, B, B1, C1 ve F ehliyet sınıflarına tabii araçlar da kullanılabilir. Asgari yaş sınırı 21 olup B ehliyet ile deneyim ve tecrübe aranmaktadır. C sınıfı ehliyetin geçerlilik süresi 5 yıldır.

Daha Fazla Bilgi
B Sınıfı Ehliyet

B Sınıfı Ehliyet

"B" sınıfı sürücü belgesi otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilir. Belge sahibi, ilgili tip onayı yönetmeliklerine aykırı olmamak ve 29/5/2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde belirtilen; eğitimi tamamlamak ya da yetenek ve davranış sınavını geçmiş olmak kaydıyla azami yüklü ağırlığı 4.250 kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanabilir. B sınıfı ehliyet ile M, B1 ve F ehliyet sınıflarına tabii araçlar da kullanılabilir. Asgari yaş sınırı 18 olup deneyim ve tecrübe aranmamaktadır. B sınıfı ehliyetin geçerlilik süresi 10 yıldır.

Daha Fazla Bilgi
B Otomatik, H Engelli

B Otomatik, H Engelli

Ehliyetini 2016 yılından önce alan sürücüler otomatik veya manüel araç kullanabilmek için manüel vitesli araçlarla eğitim alıp sınavlara da bu araçlarla girmek zorundaydı. 2016 yılı itibariyle yönetmelikte yapılan değişikle sürücü adayları istemeleri halinde otomatik vitesli araç kullanabilmek için sürücü kursuna başvuru yapabilir ve sadece otomatik araçlarla eğitimlerini tamamlayarak sınava da bu araçlarla girip ehliyetlerini alma hakkı kazandılar Otomatik vites için ayrı bir sınıf yoktur. Sınava otomatik vitesli araçla girer ve başarılı olursa ehliyet belgesinde otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi yazacaktır. Belirtmekte fayda var bu şekilde ehliyet belgesi alan kişiler manüel araç kullanamazlar. B sınıfı ehliyette olduğu gibi otomatik vitesli otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilir H Sınıfı Ocak 2016 itibariyle kaldırılmıştır. Engelliler için ayrı bir sürücü belgesi sınıfı yoktur. Direksiyon Eğitimi ve Direksiyon Sınavı otomatik vitesli ve engel durumunuza göre özel tertibatlı araçla yapılmaktadır. B Engelli Sürücü Belgesi Sağlık raporu almak için Aile hekiminize müracaat edilmelidir, Aile hekiminiz Engelli Sürücü belgesi alabileceğinize kanaat getirirse sizi İl Sağlık Komisyonuna sevkedecektir. Engelli Sağlık Raporları, İl Sağlık Komisyonu tarafından verilmektedir. İl Sağlık Komisyonu Engel durumunuz göre Sağlık raporunuza ne tür araçları kullanıp, kullanamayacağınıza dair kısıtlama kodları ve gerekliyse özel tertibat için araç uyarlama kodları ekleyecektir. Sürücü belgenizde Sağlık raporunda belirtilen kısıtlama ve araç uyarlama kodları bulunacaktır bu kodlara uygun araç kullanmanız gerekmektedir.